40 dagen zonder vlees met Abinda

40 dagen zonder vlees met Abinda

april 11, 2017

Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten.

En dat met zo veel mogelijk mensen. Voor wie een extra uitdaging wil, inspireren we ook rond minder verpakkingen, minder voedselverspilling, meer seizoensgroenten en meer plantaardige voeding. Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk en ontdekken we hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn! Met onze menu kom je de laatste loodjes door.

Voorgerecht

Soep naar keuze met Seitankrokantjes

INGREDIËNTEN

  • 1 lapje Abinda seitan
  • Sojasaus
  • Ei
  • Broodkruimels of paneermeel
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Olijfolie

Neem een lapje seitan, marineer het in wat sojasaus. Snijd het lapje in stukjes van 1 à 2 vierkante cm.

Haal de stukjes door wat geklopt ei en vervolgens door wat broodkuimels of paneermeel. Strooi er nog wat paprikapoeder op en peper naar smaak. Bak in een pan krokant in wat olijfolie.

Strooi de krokante stukjes bij in de soep.

Hoofdgerecht

Hazelnootburger met geroosterde perziken en hazelnoten

INGREDIËNTEN

  • 6 rijpe perziken
  • 4 Abinda hazelnootburgers
  • 100 gr hazelnoten (grof gehakt)
  • 1/2 el verse tijm
  • 1/2 citroen geperst
  • Olijfolie met knoflookaroma
  • Grof gemalen zwarte peper

Verwarm de grill voor. Leg in een ovenschotel partjes perzik, grof gehakte hazelnoten, tijm en citroenrasp en meng alles goed onder elkaar. Besprenkel met citroensap en kruid royaal met de zwarte peper en wat zout.

Doe de hazelnootburgers circa 10– 15 min onder de grill en draai regelmatig om.

 Serveer de burgers met het perzikenmengsel. 

Dessert

Pannenkoek met notencrème

INGREDIËNTEN

  • 1 bokaaltje Notencrème
  • 1 pannenkoek
  • Evt bolletje ijs

Smeer de notencrème op de pannenkoek en rol de pannenkoek voorzichtig op. Verwarm de pannenkoek kort. Serveer er een bolletje ijs bij.