Glasverhaal

Glasverhaal

februari 25, 2016

Om samen bij te dragen tot een beter leefmilieu zal Abinda voortaan geen statiegeld meer aanrekenen op hun glazen verpakkingen.

Abinda's glasverhaal

Al van in het begin verpakten wij onze patés en salades in glazen bokalen. Een bewuste keuze. Maar waarom kiezen we nu voor glas? Niet alleen op ecologisch vlak is glas een aanrader maar ook voor de hygiëne en de smaak is een glazen verpakking aangeraden.

Smaak

Glas bewaart perfect alle ingrediënten waarop onze smaaksensatie is gebaseerd. Het aroma, de textuur, de kleur en de vastheid worden door glazen verpakkingen het best behouden. Glas tast namelijk de inhoud niet aan. Ook niet als het opgewarmd wordt.

Hygiëne

Er is geen chemische uitwisseling mogelijk tussen de glasverpakking en het product zelf. Daarnaast vormt glas ook een natuurlijke barrière tegen bacteriën.

Ecologie

Glas is een duurzaam materiaal. Het kan eindeloos gerecycleerd worden. Dit komt ook zeker onze ecologische voetafdruk ten goede. 

Cradle to cradle

Wat verandert er nu concreet? Het statiegeld op de glazen bokalen heffen we op. We gaan zelf niet langer de glazen bokalen recupereren, wassen en hergebruiken. Neen. Voortaan zullen we op het recyclagesysteem rekenen. Voor jou als klant betekent dit concreet dat je de verpakkingen niet meer naar de winkel hoeft te brengen maar wel naar de glascontainer.

Het is nu zo dat fabrikanten van glas, samen met Fost Plus, de glascyclus volledig hebben kunnen sluiten. Dankzij de technologische vooruitgang heeft de glasindustrie glazen recipiënten ontworpen die volledig gerecycleerd kunnen worden in een gesloten cyclus, zonder verlies van grondstof. 

Creatief met glas

We rekenen natuurlijk ook op jou. Met glas heb je enorm veel mogelijkheden. Je kan het in eerste instantie meehelpen recycleren door de verpakkingen in de glascontainer te deponeren, maar ook thuis kan je met glas creatief aan de slag. Van het stockeren van voedingsmiddelen tot het opbergen van knutselgerief. De echte creatievelingen onder ons kunnen er zelfs vaasjes of theelichthouders mee knutselen.