Zo pimp je jouw vegetarisch gerecht

Zo pimp je jouw vegetarisch gerecht

mei 22, 2017

Een vegetarisch gerecht pimpen doe je in 1, 2, 3 dankzij onze tips. Een topmomentje beleven tijdens de lunch of het diner? Zo zet je jouw vegetarisch gerecht om in een topgerecht:

Een vegetarisch gerecht pimpen doe je in 1, 2, 3 dankzij onze tips. Een topmomentje beleven tijdens de lunch of het diner? Zo zet je jouw vegetarisch gerecht om in een topgerecht:

1. Zeg het met kruiden

Dat plantje basilicum op je aanrecht en die bussel peterselie in je koelkast komen hier goed van pas. Je zal versteld staan van de smaak.

2. Gebruik peperbollen

Er is zeker niets mis met gemalen peper, maar als je een pepermolen hebt, geef je daaraan beter de voorkeur. Vers gemalen betekent een extra pittige en geroosterde smaak.

3. Het oog wil ook wat

‘Je eet met je ogen’, zeggen ze wel eens. En dat is ook zo. Het spreekt dan ook voor zich dat een kleurrijk gerecht veel smakelijker oogt. Eetbare bloemen zijn alom tegenwoordig in (gerenommeerde) restaurants. Ze brengen niet alleen smaak maar zorgen eveneens voor een kleurrijk bord. Denk maar aan Oost-Indische kers, komkommerkruid, viooltjes,…

4. Tover met de beste marinades

Alles draait om smaak. Met een goede marinade breng je seitan perfect op smaak. Let er wel op dat je genoeg op voorhand begint want zo’n marinade moet minstens 3 uur intrekken. We gaan deze keer voor een zomerse marinade met tijm, mosterd, agave en sinaas.

Wat heb je nodig?

  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 el agavesiroop
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 6 takjes verse tijm
  • peper en zout

Meng alles goed samen en drenk de seitan in de marinade. Zo breng je toch een stukje zomer op je bord.

5. Kies de juiste drank

Een heerlijk wijntje tijdens het diner? Of toch liever thee bij het hoofdgerecht? Het kan allemaal. Ook met een gepast drankje pimp je jouw vegetarisch moment. Bij een vegetarisch voorgerecht stellen we eerder een volle witte wijn voor. De meeste veggie voorgerechten zijn licht van smaak waardoor een volle witte wijn aangeraden is.

Thee is in opmars. Meer en meer mensen beginnen thee te drinken bij een gerecht. Bij een slaatje past een groene thee. Eet je een vegetarische rijstschotel dan kies je beter voor een Oolong thee. Het zoete, kruidige karakter van een rooibos thee met lichte vanilletoets is dan weer de ideale combo bij het dessert.