Bloemkool uit de oven met groentenpaté
Hoofdgerechten 25'   clock 4   people

ingrediënten

  • 1 potje abinda groentenpaté
  • 4 el sojaroom
  • 2 el edelgist
  • Olijfolie
  • Een handvol verse kruiden (peterselie, koriander, munt, basilicum)
  • Zeste van ½ citroen
  • 1 bloemkool
  • 300 g seitan in reepjes of blokjes
  • 1 bakje bruine champignons
  • Peper en zout
  • Verse bieslook fijngesneden
Bloemkool uit de oven met groentenpaté
 

Bloemkool uit de oven met groentenpaté

voorbereiding

bereiding

  1. Kook de bloemkool op zijn geheel beetgaar.
  2. Leg de bloemkool in een ovenschotel en verwarm de oven voor.
  3. Mix de sojaroom, groentenpaté, edelgist, en een handvol verse kruiden in een foodprocessor en schep de mix over de bloemkool. Bak 20 min op 175°C
  4. Bak de seitanreepjes en champignons in olijfolie met peper en zout goudbruin in een pan en werk af met fijngesneden bieslook.
  5. Serveer de bloemkool met verse kruiden, extra olijfolie en zeste van citroen.
  6. Erbij: seitan/champignonmix en rucola of een fris slaatje.