Curry met tofu en paprikasalade
Hoofdgerechten 25'   clock 4   people

ingrediƫnten

  • 1 potje Abinda paprika salade
  • Basmati rijst (gekookt) voor 4 personen
  • 2 fijngesneden uien
  • 1 teentje look fijngesneden
  • 1 stengel prei fijngesneden
  • Een handvol sojascheuten
  • 2 wortelen fijngesneden
  • Een handvol fijngesneden paprika (rood en groen)
  • 200g tofu in blokjes gesneden
  • 1 blik kokosroom 400ml
  • 1 kl gele currypasta
  • Peper en zout
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl curry
  • 1 kl komijn
  • Stukje verse geraspte gember
  • Olijfolie
Curry met tofu en paprikasalade
 

Curry met tofu en paprikasalade

voorbereiding

bereiding

Verwarm de olie in een grote pot. Fruit de ui met een snuf zout. Voeg na enkele minuten de kruiden, gember, currypasta en look toe. Roer goed en voeg na nog eens 1 minuut de fijngesneden groentjes toe. Roerbak even en voeg dan de kokosroom en 1 potje paprikasalade en de blokjes tofu toe. Zet een deksel op de pot en laat de curry 15 tot 20 min koken op een laag vuur. Serveer met rijst (of met noedels), koriander en sesamzaadjes.