Seitan-macaroni aperitiefballetjes
Aperitiefhapjes 30'   clock 5   people

ingrediƫnten

100g  macaroni
20g boter
20g bloem
100g Abinda seitan
50g  geraspte kaas
Pasta
Peper – Zout – Muskaatnoot

Seitan-macaroni aperitiefballetjes
 

Seitan-macaroni aperitiefballetjes

voorbereiding

bereiding

Neem 100g macaroni en kook deze (of gebruik restjes pasta van de vorige dag).  Laat goed uitlekken.  Maak 150 ml dikke bechamelsaus : smelt 20g boter in een pannetje (niet laten bruinen) en strooi er 20g bloem in . Zet dit op een laag vuurtje en laat al roerend 1-2 min bakken. Zorg ervoor dat het mengsel niet kleurt.  Haal van het vuur en roer er beetje bij beetje 150ml melk bij tot de bloem is opgenomen.  Roer dit goed en zet terug op het vuur. Laat 4-5 min zachtjes sudderen en blijf roeren.  Snij 100g seitan in kleine blokjes en roer deze door de saus, samen met 50g geraspte kaas. (Je kan variëren met andere kaassoorten , ook heel lekker met geitenkaas).  Voeg tenslotte de gekookte pasta toe en kruid naar smaak met peper, zout en muskaatnoot.  Met dit mengsel moet je balletjes kunnen vormen. Als het te lopend is, kan je wat paneermeel toevoegen in het mengsel zelf. Vorm er balletjes mee en rol deze door het paneermeel.  Frituur ze in de friteuse op 180°C. Laat ze uitlekken op wat keukenrol.