voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
bereiding
- Boor de appels uit en leg ze in een ovenschaal.
- Maak een mengsel van de Notencrème, de ahornstroop, 2 eetlepels margarine, de kokosrasp en de havervlokken.
- Met een koffielepel vul je de holte in de appels op met het mengsel, druk stevig aan met je vingers om het mengsel tot helemaal onderaan te krijgen.
- Overgiet de appels met het appelsap en strooi er de rozijntjes bij. Strooi er helemaal op het einde kaneelpoeder over.
- Dek de ovenschaal af met een glazen deksel of met folie en zet ze 20 à 30 min in de voorverwarmde oven.
- De appels moeten zacht zijn, een klein beetje opengebarsten. Maar het mag geen brij zijn.
- Schik elke appel in een schaaltje of op een bord. Giet er een beetje sap over en werk af met wat gehakte hazelnoten of amandelen.
- De zoetheid, de textuur en de baktijd van het dessert zijn zeer afhankelijk van het appelras.