Desserts
20'
3
ingrediënten
- 1 pakje Abinda Seitan
- Zonnebloemolie
- Sap van ¼ citroen
- Zeezout en gemalen peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels zeewierpoeder
- 75 g gedroogd broodkruim
- 150 g gebuild tarwemeel
- 325 ml bruin bier (of sojamelk)
Seitan kibbeling
voorbereiding
bereiding
- Dep de seitan goed droog en snij in kleine stukjes.
- Mix in een kom het meel, broodkruim, paprika- en zeewierpoeder, zeezout en peper.
- Voeg al roerend het bier toe, totdat er een glad pannekoekenbeslag ontstaat.
- Indien het beslag niet vloeibaar genoeg is, kun je er eventueel wat extra water aan toevoegen.
- Roer de stukjes seitan door het beslag.
- Verhit een flinke laag olie in een diepe pan en giet voorzichtjes hoopjes beslag in de hete olie. Bak ze rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Besprenkel met wat citroensap en serveer.