Hoofdgerechten
25'
4
ingrediënten
- 1 potje abinda groentenpaté
- 4 el sojaroom
- 2 el edelgist
- Olijfolie
- Een handvol verse kruiden (peterselie, koriander, munt, basilicum)
- Zeste van ½ citroen
- 1 bloemkool
- 300 g seitan in reepjes of blokjes
- 1 bakje bruine champignons
- Peper en zout
- Verse bieslook fijngesneden
Bloemkool uit de oven met groentenpaté
voorbereiding
bereiding
- Kook de bloemkool op zijn geheel beetgaar.
- Leg de bloemkool in een ovenschotel en verwarm de oven voor.
- Mix de sojaroom, groentenpaté, edelgist, en een handvol verse kruiden in een foodprocessor en schep de mix over de bloemkool. Bak 20 min op 175°C
- Bak de seitanreepjes en champignons in olijfolie met peper en zout goudbruin in een pan en werk af met fijngesneden bieslook.
- Serveer de bloemkool met verse kruiden, extra olijfolie en zeste van citroen.
- Erbij: seitan/champignonmix en rucola of een fris slaatje.