Opgevulde paprika’s met couscous en pittige hazelnootpasta
Hoofdgerechten 20'   clock 4   people

ingrediënten

  • 2 grote rode paprika’s
  • Couscous (volkoren) voor 4 personen (200 g)
  • ½ groentenbouillon
  • Olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl curry
  • 1 el amandelmeel
  • Bieslook
  • 1 bokaal kikkererwten
  • 1 potje kruidige hazelnootpaté
  • Serveer met fris slaatje
Opgevulde paprika’s met couscous en pittige hazelnootpasta
 

Opgevulde paprika’s met couscous en pittige hazelnootpasta

voorbereiding

Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadjes. Doe er een goede scheut olijfolie over en zet 15 min in een voorverwarmde oven op 175°C.

bereiding

  1. Spoel de kikkererwten en wrijf ze kort droogtussen een schone keukenhanddoek. Verwijder de losgekomen velletjes. Doe ze in een kom met een een goede scheut olijfolie, zout, 1 eeltlepel amandelmeel (optioneel voor extra crunch)paprika, komijn, curry en korianderpoeder. Meng goed en zet ze samen met de paprika in de oven.
  2. Ondertussen giet je warm water over de couscous met de bouillon en laat de couscous opzwellen.
  3. Vermeng de de hazelnootpaté met de couscous en 3 stengels fijngesneden bieslook.
  4. Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met de couscousmix. Zet ze terug in de oven voor 10 min.
  5. Serveer met de kikkererwten en peterselie.