Hoofdgerechten
20'
1
ingrediënten
- 200g spruitjes
- 200g pompoen
- 1 pakje Abinda Seitan
- 1 ui
- 2 cl olijfolie
- Peper en nootmuskaat
Pompoen met spruitjes en seitan
voorbereiding
- Maak de pompoen schoon en snij hem (met schil) in kleine stukjes.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Versnipper de ui.
bereiding
- Verwarm de helft van de olijfolie in de wok en fruit de ui. Voeg de spruitjes toe en laat ze zachtjes ‘meewokken’. Voeg een bodempje water toe.
- Doe een deksel op de wok en stoof de spruitjes op een zacht vuurtje gaar.
- Voeg na 5 min de pompoen toe. Doe het deksel terug op de wok en laat het geheel verder gaar stoven.
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Snij intussen de seitan in dunne reepjes.
- Verwarm de rest van de olijfolie en bak de seitanreepjes in de pan tot ze korstig zijn.
- Roer de seitan door de gare groenten en laat het geheel nog eventjes zachtjes garen.