Pompoen met spruitjes en seitan
Hoofdgerechten 20'   clock 1   people

ingrediënten

  • 200g spruitjes
  • 200g pompoen
  • 1 pakje Abinda Seitan
  • 1 ui
  • 2 cl olijfolie
  • Peper en nootmuskaat
Pompoen met spruitjes en seitan
 

Pompoen met spruitjes en seitan

voorbereiding

  1. Maak de pompoen schoon en snij hem (met schil) in kleine stukjes.
  2. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  3. Versnipper de ui.

bereiding

  1. Verwarm de helft van de olijfolie in de wok en fruit de ui. Voeg de spruitjes toe en laat ze zachtjes ‘meewokken’. Voeg een bodempje water toe. 
  2. Doe een deksel op de wok en stoof de spruitjes op een zacht vuurtje gaar.
  3. Voeg na 5 min de pompoen toe.  Doe het deksel terug op de wok en laat het geheel  verder gaar stoven.
  4. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  5. Snij intussen de seitan in dunne reepjes.
  6. Verwarm de rest van de olijfolie en bak de seitanreepjes in de pan tot ze korstig zijn.
  7. Roer de seitan door de gare groenten en laat het geheel nog eventjes zachtjes garen.