Hoofdgerechten
60'
3
ingrediënten
- 2 pakjes Abinda seitan
- 4 wortelen
- 1 fijngesneden ui
- 1 teentje fijngehakte knoflook Olijfolie
- 1 potje tomatenpuree
- 1/4 l rode wijn
- 1/2 l groentebouillon
- 3 laurierblaadjes
- Tijm
- Peper en zout
- Maïszetmeel
- Peterselie
Seitan stoofpotje
voorbereiding
bereiding
- Snij de seitan in kleine stukjes en bak in de wok met olijfolie. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe.
- Roer alles goed om tot de ui gebakken is en blus dan het geheel met een scheut rode wijn.
- Verlaag het vuur en laat alles sudderen. Snij de wortel in schijfjes en voeg ze bij het geheel.
- Doe de tijm, tomatenpuree en de laurier erbij.
- Giet de groentebouillon en de rest van de rode wijn erbij tot alles mooi onder staat. Roer af en toe eens en laat alles sudderen tot de wortelen gaar zijn. Doe beetje per beetje de groentebouillon en de rode wijn erbij. Zorg ervoor dat je nog wat redelijk vocht over hebt op het einde voor een dikkere saus te bekomen.
- Schep de groenten en de seitan eruit en houdt dit warm. Doe een lepel maïszetmeel bij een tas afgekoelde groentebouillon en roer tot het mäiszetmeel is opgelost. Voeg dit toe aan het vocht in de wok en laat dit geheel al roerend een paar minuten doorkoken. Afkruiden met peper en zout.
- Doe de warme groenten en de seitan terug in de wok en laat alles nog een paar minuten op een laag vuurtje sudderen. Afwerken met peterselie.