Wraps met dadel linzenspread en tahini sausje
Hoofdgerechten 20'   clock 4   people

ingrediƫnten

  • 4 wraps
  • ½ avocado in dunne schijfjes
  • 1 gekookte rode biet in dunne schijfjes
  • ½ mango (of appel) in dunne schijfjes
  • Verse sla of koolblaadjes
  • Verse babyspinazie
  • Verse koriander en of basilicum
  • Olijfolie
  • 1 gele courgette in schijfjes
  • 1 zoet rode paprika in ringen
  • Peper en zout
  • 1 potje dadel linzenspread
     
  • Tahinisausje:
    • 1 el tahini (sesampasta)
    • Sap van ½ citroen
    • 1 el ahornsiroop of honing
    • 4 el sojaroom
    • 1 stukje verse gember (2cm)
    • 1 kl curcuma
Wraps met dadel linzenspread en tahini sausje
 

Wraps met dadel linzenspread en tahini sausje

voorbereiding

Mix alle ingrediënten voor het sausje in een blender of food processor tot een gladde saus.

bereiding

  1. Grill de courgette en paprikaringen met een snuf zout in olijfolie en laat afkoelen
  2. Smeer de wrap volledig in met 1 grote el dadel-linzen spread.
  3. Beleg met sla, schijfje courgette, rode biet, mango, avocado, spinazie en verse kruiden en een drizzle saus.
  4. Rol de wraps op (eventueel met bakpapier errond) en leg ze 30 min in de koelkast.